Банкеръ Daily

Новини

Започва кампания за градска среда без полиетилен на столичния район “Витоша”

Започва кампания за градска среда без полиетилен на столичния район “Витоша” на 22 март, съобщиха от пресцентъра на общината. „Ние ще живеем тука и ни пука за найлона и боклука” е мотото на конкурса за еко-торбички. Официалният старт на иницативата ще бъде даден в 11.30 в 26-то СОУ “Йордан Йовков”. Ще присъстват заместник-кметът на Столичната община Христо Ангеличин, ученици и преподаватели от училищата в района- инициатор, партньорски организации. Кметът на Район “Витоша” Любен Петров ще обяви началото на кампанията, с проекция в бъдещето без полиетилен, в по-чиста и хармонична околна среда.
В конкурса могат да участват ученици от 5 до 12 клас от всички столични училища. До 14 април те трябва да изпратят своя проект за еко-торбички - алтернатива на полиетиленовите и щадящи природата. Торбичката може да бъде разработена в различни форми - квадрат, правоъгълник, овал и други. По-важното е младият дизайнер да използва евтини и екологични материали, идеята му да е оригинална и да дава възможност и за масово производство.
Партньори по проекта са учениците от 26-о СОУ “Й. Йовков” в района, които са подготвили фотоизложба и ателиета на открито.
Победителите в конкурса ще станат известни на 27 април, по повод Деня на земята.

Facebook logo
Бъдете с нас и във