Банкеръ Daily

Новини

Започва изпълнението на проекта Активна грижа в общността за хора с тежки психични разстройства

На 23 февруари (сряда) от 11 часа ще се състои пресконференция на Групова практика за специализирана психиатрична помощ Адаптация, Фондация Глобална инициатива в психиатрията – София и Сдружение на близки и роднини на хора с психични проблеми Общество Адаптация по повод стартирането на проекта Активна грижа в общността за хора с тежки психични разстройства. Събитието ще се проведе в пресклуб БТА.
Приблизително между 2 и 3 процента от населението страда от тежки психични разстройства. В момента на територията на цяла София няма функционираща програма за активно издирване и предоставяне на социални услуги на терен за хора с тежки психични разстройства. Тези хора попадат в пропастта между системата на здравеопазването и системата на социалното подпомагане.
Целта на проекта е в развитие на социалната инфраструктура, така че да бъдат обхванати и онези от хората с психични разстройства/ психични увреждания, които в момента не ползват социални услуги. Това са лица с продължителни и тежки (инвалидизиращи) психични разстройства, които имат ограничени възможности за самостоятелен живот и са зависими в значителна степен от външна помощ.
Участие в събитието ще вземат: д-р Владимир Сотиров - ГПСПП Адаптация ООД; Рада Атанасова - Сдружение Общество Адаптация, и Таня Маркова - и.д. директор на Фондация Глобална инициатива в психиатрията - София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във