Банкеръ Daily

Новини

ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СПОРТНИЯ КОМПЛЕКС В МЕДЕН РУДНИК


От днес (28 април) започна изграждането на новия комплекс за обществено ползване в ж. к. Меден Рудник. Стартът на строителните дейности е даден от кмета на Община Бургас Димитър Николов, изпълнителния директор на Билла България Емил Стефанов и финансовия директор на търговската верига Венцислав Чолаков, които са направили първата копка на обекта.
Това е първата спортна зала, която ще бъде построена в Бургас през последните 25 години. Но по-важното е, че тя ще бъде изградена в комплекса, който има най-голяма необходимост от това, заяви кметът Димитър Николов. Срокът за завършване на обекта е 210 календарни дни, което означава, че още в края на тази година жителите на Меден Рудник ще могат да тренират и спортуват в нея, допълни още Николов.
Проектът се реализира чрез публично-частно партньорство между Билла и Община Бургас. Срещу отстъпено право на строеж на супермаркет, търговската верига се ангажира да построи и предостави на Община Бургас спортно-тренировъчен комплекс на две нива, с разгъната застроена площ от 2585 кв. м и паркинг, обслужващ целия комплекс.
Според проекта спортният комплекс ще представлява една многофункционална зала, комбинирана за различни видове спортни дисциплини - волейбол, баскетбол, хандбал, художествена гимнастика, борба, бокс, вдигане на тежести, минифутбол и др. Капацитетът на седящите места в нея ще бъдат 150.
Под нея ще има още две зали за степ аеробика, фитнес и тренировки на спортистите, които при необходимост ще се обединяват в една по-голяма зала. Всички зали ще бъдат осигурени със санитарни възли и съблекални.
По проект общата площ на Билла ще е 1845 кв. м, от която 1200 кв. м е чистата търговска площ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във