Банкеръ Daily

Новини

Започва 16-ия Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдивския панаир

Под знака на благотворителността ще премине от 28 до 31 октомври 16-ия Италиански фестивал на красотата и прическата в Международния панаир - Пловдив . Това обявиха неговите организатори дружество „Christian of Roma Group”, Сдружението на българските фризьори и „Италиано-българска фондация - Пловдив”.
В рамките на най-мащабното изложение на индустрията на красотата в България ще се проведе кампанията „Бъди солидарен, подари щастие” в полза на Националния алианс на хората с редки болести. Средствата ще се набират от „Щанда на солидарността” в Палата 2 на Панаира, където по традиция се провежда и фестивалът.
Щандът ще работи паралелно с останалите изложбени площи на модния форум. На него ще се даряват срещу символични суми луксозни козметични продукти и материали, тоалети висша мода, предоставени от участниците във фестивала, както и специални селекции на южноафриканско вино и деликатеси.
Докато си избират продукти, посетителите ще имат уникалния шанс да вземат автографr и да се снимат със звездите на щанда – поп-фолк певицата Андреа и атрактивната Ели Кузмова от семейството, което излезе начело в риалити шоуто Биг Брадър Фемили, известната бизнес дама Нора Нова и актьора Руслан Мъйнов. В благотворителната кампания, като специален гост, ще се включи също оперният певец Калуди Калудов.
Италианският коафьор Алесандро Янаконе, който гостува на изложението за втори пореден път, ще дари пълния хонорар от участието си в програмата на фестивала. По време на 16-ия Италиански фестивал на красотата и прическата той ще представи авторската си колекция с фризури “Лукс и суета”. Благотворително е и присъствието на моделите, чиито коси ще „моделира”. Те от своя страна ще дефилират на подиума в Палата 2 с дрехи висша мода на марката “Валентино”.
Показваме звезден блясък, стил и увереност на пролетните и есенни издания на фестивала. Тази есен създателите на уникални визии застават зад една благотворителна инициатива, която ще дари живот и здраве на страдащите от редки заболявания, заяви г-жа Елена Кристиано, управител на „Christian of Roma Group”. Искрено се надяваме повече хора да последват този звезден пример, призоваха от „Италиано-българска фондация Пловдив”.
От там обясниха, че предоставят както козметичните продукти, така и щанда, но за неговото изграждане се е погрижил Международен панаир - Пловдив. Участието на организаторите на фестивала в кампанията включва още и подготовката на благотворителен жребий с внушителен награден фонд. Големият приз е екскурзия до Париж, която съвпада с провеждането на Световното първенство на Международната организация на фризьорите (ОМС) във френската столица през ноември 2010 г. Ще бъдат разигравани и много предметни награди, уточниха от „Christian of Roma Group”.
„Бъди солидарен, подари щастие” е под патронажа на Генералния консул на Република Турция в Пловдив Джунейт Явузджан. Своята подкрепа ще окажат още Община Пловдив, Областният управител на Пловдив, Почетното консулство на Италия в Пловдив, Международен Панаир – Пловдив, представителите на местния и международен бизнес в Пловдив: „Балкан Стар”, „Сан Бенедето”, „Фенси”, „Рефан”, „Тилия”, както и бизнес организацията „Конфиндустрия – Балкани”, която обединява италианските предприемачи в България, обясниха организаторите. Медийни партньори на кампанията са Нова телевизия, Нова българска телевизия, Радио „Пловдив”, Радио „Катра ФМ”, вестниците „Новият Глас”, „Марица”, „Акцент”, списанията „Коса и Красота” и „Прическа и стил” и светският сайт Podtepeto.com.
Редките болести са недостатъчно популярна научна област. За тях липсва информация в медицинските среди, в обществото и сред самите пациенти като цяло. Забавянето при поставяне на диагноза също е сериозен проблем за общественото здравеопазване, а лечението на някои от тези заболявания продължава с десетилетия и пациентите не могат да си го осигурят сами, казаха от „Christian of Roma Group”.
За да получи кампанията необходимия обществен отзвук, „Италиано-българска фондация - Пловдив”, Националният алианс на хората с редки болести и Българската асоциация за промоция на образование и наука организират на 29 октомври кръгла маса на тема: „Пациентските организации като фактор за формиране на здравна политика”.
На нея специален гост ще бъде италианският депутат г-жа Мариела Бочардо – член на Комисията за социални дейности към Италианския парламент, член на парламентарната комисия за децата, член на Комитета за малцинствата, член на партия „Народ на свободата” („Il Popolo della Libert#224;”) и зам.-областен координатор за област Ломбардия на политическата сила. Партньори в кръглата маса са Областният управител на Пловдив и Община Пловдив, уточниха организаторите на кампанията „Бъди солидарен, подари щастие” и Италианския фестивал на красотата и прическата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във