Банкеръ Daily

Новини

Започна запълването на опасните дупки по улиците в Шумен

От събота започна изкърпването на дупките по уличната мрежа в Шумен, съобщиха от пресцентъра на общината. В петък кметът Красимир Костов, заедно с експертен екип от общината, е обходил част от улиците, които са в най-окаяно състояние и създават проблеми на шофьорите, ставайки причина или за счупени автомобилни части или за пътно-транспортно произшествие.
Запълването на дупките по шуменските улици се извършва от общинското предприятие Паркинги, гаражи и благоустройство. Със специална боя в петък са маркирани местата, където ще се полага студената смес. Ремонтните работи трябва да привършат до десет дни. За тази дейност в общинския бюджет са предвидени 25 хил. лева, 10 хил. от които вече са преведени авансово на общинското предприятие. Закупени са 10 тона студена смес, има в наличност и 150 тона асфалтова смес, която е предплатена от миналата година, е потвърдил управителят на Паркинги, гаражи и благоустройство Сергей Стойков.
Според кметът Красимир Костов запълването на дупките по улиците не търпи отлагане и трябва да завърши в кратки срокове, за да се избегнат всякакви инциденти.
През тази седмица ще е ясен графикът, по който ще се проведе обществено обсъждане на програмата за преасфалтиране на шуменските улици с участието на експерти от общината, общински съветници, граждани, журналисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във