Банкеръ Daily

Новини

ЗАПАЗВА СЕ ИНТЕРЕСЪТ КЪМ ФОНДОВЕТЕ ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Над 52% от капитала на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ смениха собственика си през последните 12 месеца. Това го прави едно от най-търгуваните дружества със специална инвестиционна цел, както предвид общо дял от капитала, така и като обеми на сделките на БФБ-София през последната година.
Само през вчерашния ден бяха изтъргувани 6.2 млн. акции на обща стойност 4.35 млн. лв, които представляват 17.4% от капитала на фонда.
Сделките с акциите на Прайм Пропърти БГ, както и с акции на други дружества от този тип през последните месеци са знак, че инвеститорският интерес към фондовете за недвижими имоти не се е повлиял в такава степен от кризата, както това се случва в други сектори, коментира Петър Сяров, Директор връзки с инвеститорите в дружеството.
Прайм Пропърти БГ е първото дружество със специална инвестиционна цел, лицензирано в България. То е специализирано във вложения в търговски-, офис-, жилищни площи и ваканционни имоти. Проектите му са на обща стойност над 120 млн. евро.
Основните инвеститори в Прайм пропърти БГ са големи международни (68%) и местни (32%) институционални инвеститори - пенсионни и застрахователни компании, фондове и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във