Банкеръ Daily

Новини

Заместник-министър Евдокия Манева ще открие Младежкия парламентарен дебат в България

Заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева ще приветства участниците във форума Младежки парламентарен дебат в България по време на официалното му откриване на 8 ноември (вторник) Народното събрание.


Събитието се организира от Българска асоциация Полимери (БАП) с идеята в един ползотворен диалог младото поколение да изгради позиция за употребата на пластмасите във всекидневието. Необходимият кворум за провеждане на инициативата е 100 ученици. Участие в дебата са потвърдили 122-ма ученици от горните класове (11-12 клас) от 11 елитни езикови държавни и частни училища в София, Варна, Пловдив, Русе, Ловеч и Враца.


В предиобеда, преди провеждането на дебата представители на организацията Европейски младежки парламентарни дебати PlasticsEurope ще проведат кратко обучение на учениците и журито по правилата за провеждане. Предварителното обучение ще се извърши на английски език, а самият дебат ще се проведе на български език.


PlasticsEurope организира от 2007 г. серия от национални дебати в европейските страни за предимствата и недостатъците на пластмасите за съхраняване на енергията и опазване на климата.


Заместник-министър Манева ще бъде и член на журито в състав 5 до 7 души - мениджъри и собственици на фирми от бранша, представител на академичните и преподавателските среди, журналисти и политици, които ще оценяват ораторските умения на участниците и способността им да формират и защитават съответната позиция с подходящи аргументи. В резултат ще бъдат излъчени десет най-добре представили се участници за Големия финал на дебатите през пролетта на 2012 г. в Рим (Италия).


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във