Банкеръ Daily

Новини

Заместник-министър Димитър Георгиев участва във втората министерска конференция на Пражкия процес

Зам.-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев ще вземе участие във втората министерска конференция на Пражкия процес, която се провежда днес в Познан и е на темата bdquo;Изграждане на миграционни партньорства в действиеrdquo;.


Очаква се по време на международната конференция да бъде одобрен План за действие ndash; 2012-2016 г. Той е изготвен на работни срещи на старшите служители на Пражкия процес през 2010 и 2011г. Планът определя основите тематични области на дейност на Процеса - превенция и борба срещу незаконната миграция, стимулиране на реадмисията, фокусиране върху законната миграция и мобилността, насърчаване на интеграцията на законно пребиваващи мигранти в приемните общества, укрепване на капацитета в областта на международната закрила и др.


Пражкият процес е нова политическа инициатива, насърчаваща създаването на миграционни партньорства между участващите държави от ЕС/Шенгенското пространство, Източна и Югоизточна Европа и Централна Азия. Пражкият процес стартира формално през април 2009 г. с министерска конференция на тема ldquo;Изграждане на миграционни партньорстваrdquo;, организирана по инициатива на Чешкото председателство на ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във