Банкеръ Daily

Новини

Заместник-министър Димитров обсъди освобождаването на задържания в Румъния български кораб

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се е срещнал с румънския държавен секретар, отговарящ за сектор рибарство в Министерството на земеделието и развитието на селските райони на Румъния Барна Танчош.
По време на срещата е изказана политическа воля за положителното решаване на проблема със задържания тази година български риболовен кораб в румънски води. Взето е решение да бъде подготвено и подписано споразумение, което да гарантира, вземането на незабавни мерки за бързото решаване на казуса и предотвратяване на бъдещи подобни случаи.
Двете страни са се споразумели на 19 юли във Варна да се проведе техническа среща за изясняване на спорния въпрос в законодателството по прилагане на различни европейски регламенти.
От румънска страна на срещата са присъствали още Мариан Манаила, директор на Националната агенция по рибарство и аквакултури, експерти от сектор Рибарство в Министерството на земеделието и развитието на селските райони и представители на Гранична полиция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във