Банкеръ Daily

Новини

Заместник-генералният секретар на НАТО Клаудио Бизониеро похвали България

Заместник-генералния секретар на НАТО Клаудио Бизониеро даде висока оценка за приноса на страната ни към съюзните операции и мисии. Това стана
на среща с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в Брюксел
в Главната квартира на Алианса. По време на разговорите бе обсъден широк кръг от въпроси в контекста на подготовката на срещата на държавните и правителствени ръководители на Алианса в Лисабон през ноември т.г. Министър Цветанов информира зам.-генералния секретар на НАТО за работата по проекта за Стратегия за национална сигурност на България, която отразява визията за политиката на страната в областта на националната сигурност през следващите 10 години.
Двамата обсъдиха и основните акценти в изпълнението на Тренировъчната мисия на НАТО в Афганистан. Министър Цветанов сподели натрупания опит и постигнатите от България резултати в противодействието на търговията и разпространението на наркотици.
В хода на срещата бяха обсъдени ролята на НАТО в областта на гражданското планиране при извънредни ситуации, енергийната сигурност и противоракетната отбрана, както и продължаващият процес на реформа на структурите на Алианса. Клаудио Бизониеро даде висока оценка за приноса на страната ни към съюзните операции и мисии, и по-специално към ИСАФ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във