Банкеръ Daily

Новини

Зам.-министърът на финансите Боряна Пенчева е определена за управител за страната ни в Черноморската банка

Заместник-министърът на финансите Боряна Пенчева е определена за управител за страната ни в Черноморската банка за търговия и развитие. Това реши правителството на днешното си заседание.
В Черноморската банка всяка страна членка е представена в Съвета на управителите с управител и заместник-управител, а в Съвета на директорите с директор и заместник-директор. Съветът на управителите определя броя на
директорите. С оглед на осигуряване на приемственост и непрекъснатост в операциите на банката, Боряна Пенчева поема позицията от Силвия Инджова, поради освобождаването й от поста директор на дирекция Национален фонд в Министерството на финансите.
Банката е независима международна институция с регионален характер. Дейността й е насочена към финансиране и насърчаване на регионални проекти от публичния и частния сектор, както и към поощряване на търговската активност между страните учредителки. България е със статут на страна учредителка в Черноморската банка за търговия и развитие. След изпълнението на решението на Борда на управителите от 2 декември 2007 година, за увеличаване на капитала на ЧБТР, България запази своя дял от 13,5 на сто в акционерния капитал на банката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във