Банкеръ Daily

Новини

Зам.- министър Веселин Вучков: Психолозите от МВР доказаха уменията си при разрешаването на кризата в Сливен

Времето изпрати интересен повод за проверка на уменията и способностите на психолозите. И те доказаха, че се справят безупречно. Безусловните оценки са доказателство, че Институтът по психология трябва да съществува в структурата на МВР. Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Той поздрави служителите от Института по повод 40-годишния юбилей. Началото е поставено през 1971 година със създаването на Научен институт по оперативна психология. Преглед на историята и основните направления – подпомагане на оперативно-издирвателната дейност, подбор на кадри и кариерното им развитие, обучение, програми за преодоляване на професионалния стрес - направи директорът доц. Неделчо Стойчев.
Психолозите получиха поздравления за празника си от партньори от Турция и Чехия, от Института за изследване на населението и човека към БАН, Дружеството на психолозите в България, ВМА, Главна дирекция за изпълнение на наказанията към Министерството на правосъдието, Агенцията за закрила на детето, дирекции в структурата на МВР.
Във връзка с годишнината на Института бяха връчени индивидуални награди на изявени служители. Със заповед на министър Цветан Цветанов пистолет „Глок” ще получи главен инспектор Тодор Тодоров. Той е началник сектор „Криминална психология” и води екипа за преговори, който работи за разрешаването на кризисната ситуация в банков клон в Сливен. Директорът на института Неделчо Стойчев получи „Почетен знак на МВР” – първа степен. „Почетен знак на МВР” – втора степен получи заместникът му комисар Росен Йорданов. Служители на института получиха отличия от името на министъра на вътрешните работи, заместника му Веселин Вучков и главния секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във