Банкеръ Daily

Новини

Зам.-министър Радев участва в тържество по присвояване на първо офицерско звание на “Випуск-2011”

Заместник-министърът на отбраната Валентин Радев ще участва в тържествения акт по присвояване на първо офицерско звание на “Випуск-2011” на Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново. На ритуала ще присъстват още заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Цветан Харизанов, Негово високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий, заместник-кметът на Велико Търново Стефка Танева, представители на Министерството на отбраната, общественици.
Това е 133-ят по ред випуск от създаването на първото военно училище непосредствено след Освобождението на България.
През настоящата учебна година завършват 64 випускници, обучавани по 4 военни специалности - “Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътни войски”, “Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване”, “Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи” и “Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили”.
На випускниците се присвоява първо офицерско звание “лейтенант” и получават образователно-квалификационна степен “бакалавър” по военна и гражданска специалност.

Началото на ритуала по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на випускниците на НВУ “Васил Левски” е от 09.45 ч. е на 29 юли 2011 г. на Ритуалния плац в НВУ „Васил Левски” във Велико Търново.

Facebook logo
Бъдете с нас и във