Банкеръ Daily

Новини

ЗАМ.-МИНИСТЪР МИХАЙЛЕВСКИ ИНСПЕКТИРА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГКПП НИКОПОЛ

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски инспектира днес строителните работи по граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) към фериботния комплекс Никопол - Турно Мъгуреле във връзка с въвеждането му в експлоатация.
По време на посещението си, зам.-министър Михалевски направи проверка и на бреговите укрепителни дейности около комплекса.
По време на проверката бе установено, че строително-монтажните работи по обекта са завършени. Зам.-министър Михалевски и областният управител на Плевен Цветко Цветков констатираха дребни строителни забележки, които ще бъдат отстранени до 3 седмици, увери строителната фирма.
По време на инспекцията стана ясно, че до средата на месец юни ще се назначи държавно-предавателна комисия за обекта. Министерството на транспорта е провело процедура по избор на оператор от българска страна – “Българско речно плаване”.
По време на посещението си зам.-министър Михалевски каза, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е осигурило и доставило нужното оборудване и в четвъртък, 29 май 2008 г., ще се проведе работна среща за полагане на необходимата техника на гранична полиция и пътни такси и разрешителни към Фонд “Републиканска пътна инфраструктура”.
Зам.-министър Михалевски каза, че се очаква в средата на месец юли т.г., Министерството на транспорта да отправи официална покана към румънските си колеги за определяне на дата за откриване на комплекса.
С реализацията на фериботния комплекс Никопол - Турно Мъгуреле се цели да се подпомогне сътрудничеството между граничните райони в двете страни, помагайки на населението да превъзмогне специфичните проблеми на развитието на региона. Очакваните резултати са свързани с подобряване на транспортната инфраструктура, повишаване на икономическата активност в региона, решаването на екологични проблеми, намаляване на безработицата, решаване на демографски проблеми.

Facebook logo
Бъдете с нас и във