Банкеръ Daily

Новини

ЗАМ.-МИНИСТЪР КЮЧУКОВ СТАВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА БЪЛГАРИЯ-БАВАРИЯ

Правителството определи заместник-министъра на външните работи Любомир Кючуков за председател на българската част на Постоянната комисия България-Бавария, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Този акт е в съответствие с договореностите между българската и баварската страна за издигане на председателството на Постоянната комисия на политическо равнище. До този момент председател на българската част на постоянната комисия беше Стефанка Игова, началник отдел в дирекция „Европа II” в МВнР. Промяната ще подпомогне установяването на нови форми на взаимодействие и реализацията на по-мащабни проекти с оглед на общите европейски цели.
Постоянната комисия България-Бавария е създадена през 1995 г. въз основа на Декларация за сътрудничество, подписана от министър-председателите на България и на германската федерална провинция Свободна държава Бавария. Ръководи се от двама съпредседатели, определяни от правителствата на двете страни. В състава й участват експерти от министерства и ведомства, ангажирани в реализирането на договорените проекти.
Досега в рамките на Комисията са осъществени около 100 съвместни проекта. Най-успешните от тях са свързани с правосъдието и вътрешните работи, подготовката на българската администрация за евроинтеграция, културното сътрудничество, взаимодействието в областта на новите технологии.

Facebook logo
Бъдете с нас и във