Банкеръ Daily

Новини

Зам.-министър Георгиев е представил готовността ни за Шенген пред 14-ия Европейски полицейски конгрес

Отчет за изпълнение на критериите във връзка с предстоящото ни присъединяване към Шенген и гарантирането на външната граница на ЕС е направил Заместник-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев пред участниците в 14-ия Европейски полицейски конгрес. Той е представил интегрираната система за защита на морските граници, мерките за надеждна защита на границата ни с Турция и на западната ни граница, компенсаторните мерки по вътрешните граници и добрите възможности на страната ни да поеме поток от бежанци в новопостроения център за настаняване в Любимец и в центровете във вътрешността на страната.
В разговор с държавния секретар на Федералното министерство на вътрешните работи Оле Шрьодер заместник-министър Георгиев е обсъдил същата тема. Шрьодер многократно е посочил, че Германия няма съмнения, че към края на март България ще е изпълнила техническите критерии по присъединяването си към Шенгенското пространство.
Двудневния форум за вътрешната сигурност в Европа се е състоял в Берлин. Това е най-голямата специализирана конференция за вътрешна сигурност в Европа, събрала около 1600 представители от националните структури на охранителната, криминалната, граничната полиция, разузнавателните и службите за сигурност, правосъдието и отбраната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във