Банкеръ Daily

Новини

Зам.-министър Дерелиев открива „Празник на българското кино в Рим”

Зам.-министърът на културата Димитър Дерелиев ще открие „Празник на българското кино в Рим” в Дома на киното във Вила „Боргезе” днес в 19.30 часа
. Това съобщиха от Министерството на културата. Празникът ще започне с филма „Източни пиеси” на режисьора Камен Калев. По време на фестивала зам.-министър Дерелиев и български продуценти ще се срещнат с представители една от най-значимите италиански продуцентски филмови компании от областта Пулия, за да обсъдят бъдещи проекти за съвместна дейност. На празника на българското кино среща с почитатели ще имат Иля Костов, Николай Урумов, Джеки /Георги/ Стоев, Андрей Слабаков, Ернестина Шинова и Зорница София.
Съвременното българско кино ще бъде представено за трета поредна година по инициатива на Българския културен институт в Рим и под патронажа на римската община в лицето на Умберто Кроти, директор на Дирекция „Културна политика и връзки”, в Дома на киното във Вила „Боргезе” от 25 до 27 май под наслова „Празник на българското кино в Рим”. Публиката ще се запознае с едни от най-значимите филмови заглавия в областта на анимационното, документалното и игралното кино.

Facebook logo
Бъдете с нас и във