Банкеръ Daily

Новини

Зам.-министър Цветкова: Налагаме нова политика за кадровото развитие на жените в армията

Ръководството на военното министерството се стреми да наложи нова политика по отношение на работата и кадровото развитие на жените в Българската армия. Това заяви заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова по време на Общото събрание на Сдружението на жените военнослужещи, което се проведе в зимния курорт Боровец.
Независимо от трудностите на ежедневието и воинската служба, всяка жена военнослужещ трябва да се стреми да изпълнява професионално и достойно служебните си задължения и да бъде оценявана според постигнатите резултати. Като ресорен заместник-министър по въпросите на равнопоставеността, заместник-министър Цветкова увери участничките в събранието, че могат свободно да споделят своите проблеми, за да намерят разбиране и справедливо решение.
Благодарение на доброто сътрудничество между ръководството на Министерството на отбраната и Управителния съвет на Сдружението, през изминалата година бяха реализирани редица съвместни инициативи – семинари по въпросите на равнопоставеността по проект, финансиран от Държавния департамент на САЩ; кампания за ваксинация срещу вируса на човешкия папилом, реализирана съвместно с Военномедицинска академия; благотворителна фотоизложба за набиране на средства за децата на Българската армия и др. Те бяха подробно обсъдени по време на доклада на председателя на УС на Сдружението подполковник Невяна Митева. Тя запозна участниците и с бъдещите планове, които трябва да реализират прилагането на Резолюция 1325 на Съвета за сигурност на ООН за жените, войната и сигурността.
Благодарност за доброто сътрудничество със Сдружението на жените военнослужещи изказа Радина Велчева – председател на Управителния съвет на Фондация „Искам бебе”. Тя подари картина на жените с пагони и отбеляза, че заедно ще успеят да съхранят традиционните добродетели на българката и да предадат на своите деца любовта към живота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във