Банкеръ Daily

Новини

Зам.-министър Боянова обсъжда в Брюксел предстоящия одит в разплащателната агенция на фонд Земеделие

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще участва в техническа среща в Брюксел, свързана с одитната мисия през септември 2009 г. на Европейската комисия в Държавен фонд Земеделие - Разплащателна агенция. Това съобщиха от аграрното ведомство.
В заседанието ще участват и шефът на Дирекция Развитие на селските райони Демина Байрактарска, зам.-изпълнителният директор на Държавен
фонд Земеделие Светослав Симеонов и експерти от министерството
и фонда.
Въпросите, които ще бъдат обсъдени са свързани с констатациите в одитния доклад на комисията и мерките, които Държавен фонд Земеделие - Разплащателна агенция и МЗХ в лицето на Дирекция Развитие на селските райони са предприели за преодоляване на проблемните области.
Сред тях са недопускане на условия за изкуствено разделяне на фирмите и стопанствата, които кандидатстват по програмата, подобряване удостоверяването на основателността на разходите, подобряване на проверките на място, както и разработване на по-ясна процедура за оценка на съответствието между размера на инвестициите и размера на стопанството и неговите потребности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във