Банкеръ Daily

Новини

Зам.-министър Августина Цветкова участва в среща, посветена на борбата с корупцията в сферата на отбраната и сигурността

Заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова ще бъде лектор в Кралския институт за международни отношения (Chatham House в Лондон, по въпросите на изграждането на интегритет и борбата с корупцията в сферата на отбраната и сигурността.
Форумът е посветен на официалното представяне на новото издание на наръчника на Прозрачност без граници, „20 практически съвета”, в който е обобщен световният опит за борба с корупцията в сферата на отбраната и сигурността. Сред тях са представени и антикорупционните реформи в България, както и антикорупционния план на Министерството на отбраната, разработен в съответствие с мерките за борба с корупцията на правителството на Република България.
В срещата като лектори ще участват лорд Джордж Робъртсън, бивш генерален секретар на НАТО, сър Иън Андрюс, бивш министър на отбраната на Великобритания, понастоящем председател на Агенцията за борба с организираната престъпност (SOCA) и сър Стюарт Елдън, ръководител на екипа на НАТО, оценяващ антикорупционните практики в сферата на отбраната.
На форума са заявили участие повече от 150 души, представители на държавни институции, на неправителствени организации, на медиите, както и на корпуса на военните аташета, акредитирани в Обединеното Кралство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във