Банкеръ Daily

Новини

ЗАЛОВИХА 20 КГ. ХЕРОИН ЗА 2 500 000 ЛВ. НА ЖП ГАРА СВИЛЕНГРАД

19.910 кг хероин на стойност 2 500 000 лева е иззета от митнически инспектори в ранните часове на 17 юли. При съвместна акция на Агенция „Митници” и ГДБОП на митнически пункт ЖП гара Свиленград е извършена проверка на международен влак „Оптима”, пътуващ от Турция за Австрия. В един от натоварените на влаковата платформа автомобили – джип Мерцедес с немска регистрация, митничарите откриват 39 пакета хероин, укрити на различни места в конструкцията на автомобила. Задържан е шофьорът на автомобила, турски гражданин, постоянно живущ в Германия, който е пътувал в спалния вагон на същия влак.
Общото количество на конфискувания хероин е 19.910 кг, чиято приблизителна стойност по цени за нуждите на съдопроизводството възлиза на 2 500 000 лева. Съставен е акт за митническо нарушение срещу 63 годишния шофьор на автомобила.
Само преди няколко дни на Митнически пункт Капитан Андреево, след прилагане метода “анализ на риска”, митническите служители откриха над 50 кг хероин, укрит в специално пригоден тайник на джип със софийска регистрация. При последвали съвместни действия от страна на ГДБОП и ОДП – Хасково, под ръководството на Окръжна прокуратура Хасково, бяха задържани още 3 лица, свързани с нелегалния канал за трафик и разпространение на хероин на територията на гр. София.
Както “Фокус” вчера съобщи: вчера сутринта служители на Инспектората на управление „Митници” са иззели документи от митница „Свиленград”.
Иззетите документи, засягат прикриване и неправомерно възстановяване на акцизи в особено големи размери. Според източници от митницата в Свиленград - става дума за суми над 70 млн. лева.
Документите засягат дейността включително и на висши бивши и действащи чиновници в митниците.
По-късно ръководството на митница Свиленград отказа да коментира проверката, при която са иззети документи от митница Свиленград, засягащи прикриване и неправомерно възстановяване на акцизи в особено големи размери. Заместник-началникът на митница Свиленград Георги Костадинов каза, че в момента тече регулярна проверка и отказа да коментира случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във