Банкеръ Weekly

Новини

Загинаха 34-ма заложници и 15 терористи след удар на алжирската армия

Най-малко 34-ма заложници и 15 терористи от Ал Кайда са загинали при въздушен удар на алжирските въоръжени сили по камион, с който екстремистите направили опит да преместят част от държаните в плен работници. Това съобщават световните агенции.


Групировката, наричаща себе си bdquo;Батальона на смъртта отвлече над 80 чужденци, сред които американци, японци и европейци, след като, щурмува газово находище в сряда вечерта. По-рано похитителите освободиха 40 служители на алжирската държавна петролна компания Сонатрак. Похитителите поискаха край на фенската военна кампания в Мали, където вече седмица се води въоръжена офанзива срещу ислямистките бунтовници, окупирали северната част на страната.


Правителствата по целия свят проведоха извънредни срещи за да планират действията си за разрешаване една от най-големите международни заложнически кризи.


По-рано днес 25 от похитените чужденци са упели да избягат, сред които и двама японци, съобщиха службите за сигурност в Алжир. По последна информация седем от държавите в плен, сред които двама американци са все още живи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във