Банкеръ Daily

Новини

Задържаните преди седмица извършители на над 12 домови кражби са уличени в още 16 по същата схема

Задържаните преди седмица извършители на над 12 домови кражби са уличени в още 16 по същата схема, съобщиха от МВР. Двамата бяха заловени при специализирана полицейска операция в Благоевград.
В процеса на документиране на цялостната престъпна дейност на Г.П. /32 г./ от Благоевград и 33-годишния софиянец Д.И. криминалисти от столичното Седмо РУП установили, че те започнали да извършват домови кражби в края на 2009 г. в кварталите „Витоша” и „Студентски град”. След няколко месеца те се преместили в съседните „Младост” и „Дървеница”. Двамата прониквали предимно в апартаменти на първите етажи на блоковете през вратите на балконите или прозорците. За шест месеца те отмъкнали 10 лаптопа, девет монитора, пет телевизора, около 4000 лева, четири фотоапарата, седем мобилни телефона, както и множество златни и сребърни накити. Когато не намирали скъпи вещи, крадците взимали дрехи, очила и козметика. Част от откраднатото е намерено и иззето. На задържаните е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.
Припомняме, че специализираната полицейска операция, при която Г.П. и Д.И. бяха заловени, бе проведена след подаден сигнал за продажба на крадени вещи в заложни къщи в Благоевград и околностите. Полицаи от Седмо РУП, заедно с колегите им от Столичната полиция задържаха 33-годишния столичанин в Благоевград след поредната кражба, извършена от него. Столичните криминалисти и колегите им от областната дирекция арестуваха в къщата му в Благоевград Г.П., който работел извън пределите на България, след завръщането му в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във