Банкеръ Daily

Новини

Задържан е управител на бензиностанция в столицата за укриване на данъци

Задържан е управител на бензиностанция в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители на СДВР установиха, че чрез невярно водено счетоводство той е укривал данъчни задължения
Съвместната операция на служители на “Икономическа полиция”в СДВР, Агенция “Митници” и Държавната агенция за метрологичен и технически надзор е проведена вчера. Тя е реализирана след разследване на сигнал за нередности в бензиностанция на улица “Крайречен булевард”.
В хода на акцията са взети проби от горивата, предлагани на бензиностанцията, пломбирани са бензиноколонката и резервоарите с общо над 20 000 литра гориво. Оттам са иззети тетрадки с отразени и нефискализирани продажби и доставки на горива през миналата и тази година. При извършените процесуално-следствени действия в дома на управителя –М.Р. на 45 години са открити компютърна конфигурация и счетоводни документи.
М.Р. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Предстои установяването на произхода на продаваното гориво и документирането на случая.

Facebook logo
Бъдете с нас и във