Банкеръ Daily

Новини

Задържаха трима сирийци и двама афганистанци на Капитан Андреево

Задържани са трима сирийци и двама афганистанци на ГКПП ndash; Капитан Андреево, укрити в камиони, идващи от Турция, съобщи МВР.


Към 6 часа тази сутрин на граничния пункт пристигнал за влизане в страната товарен автомобил bdquo;Ивекоrdquo;, управляван от румънския гражданин Г.П. Камионът превозвал слънчогледови семена от Турция за Румъния. При извършената проверка с газ-анализатор граничните полицаи установили завишени стойности на въглероден двуокис в ремаркето. Товарното помещение е отворено и в него са открити трима мъже. Те заявили, че са палестинци, но по-късно у тях са открити сирийски лични карти. Нелегалните имигранти и шофьорът са задържани в ГПУ-Свиленград.


Около половин час след полунощ днес на същия пункт граничните полицаи открили с газ-анализатор още двама мъже, укрити в товарен автомобил bdquo;Мерцедесrdquo;, пътуващ от Турция за Германия. Те били без документи, заявили, че са афганистанци. Заедно с шофьора, турският гражданин Ю. С., нелегалните пътници са задържани в ГПУ-Свиленград.


Работата и по двата случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във