Банкеръ Daily

Новини

Задържаха трима емигранти на границата

Гранични полицаи са открили трима нелегални имигранти, съобщи МВР.


Към 13 часа вчера на ГКПП Капитан Андреево за влизане в страната пристигнал лек автомобил BMW, управляван от френски гражданин на 32 години. С него пътували 37-годишна жена и три деца ndash; две момчета - на 11 и на 8 години, и момиче на 7 години, с френски паспорти.


При проверката на автомобила граничните полицаи открили между предните и задните седалки скрит човек. Оказало се, че турският гражданин на 37 години е брат на шофьора. За случая са уведомени Районната прокуратура в Свиленград.


Шофьорът и пътниците са отведени в помещение за временно задържане в ГПУ-Свиленград. Децата са настанени в помещение за майки с деца на Капитан Андреево.


Няколко часа по-късно, към 21 ч., на граничния пункт за влизане в страната пристигнал автобус с турска регистрация, с двама водачи турски граждани - и двамата на 53 години, и стюардеса Г.Х. на 34 години, от София. При проверката граничният полицай открил двама мъже, укрити в предната част на автобуса, в кабината за спане на резервния шофьор. Те били без документи за самоличност, но при щателната митническа проверка са намерени два паспорта на китайски граждани ndash; единият на 20, вторият ndash; на 31 години. Водачите, стюардесата и укритите пътници са задържани за срок до 24 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във