Банкеръ Daily

Новини

ЗАДЪРЖАХА ПОЖАРНИКАР ЗА ГРАБЕЖ

Пловдивската полиция арестува пожарникар, извършил грабеж. Престъплението е разкрито за едно денонощие в резултат на светкавична полицейска акция, стартирала минути след като огнеборецът и съучастникът му нападнали жена на бул.”България” и откраднали чантата й със 7700 евро и два мобилни телефона.
Единият от нападателите е 28-годишния Георги Димитров Генов, който от две години е служител на Централната противопожарна служба в града, съобщи комисар Ангел Рангелов- директор на Областна дирекция на полицията в Пловдив.
Полицаите са действали по оперативни данни от информатор, който пазят в тайна. Откраднатите пари са били намерени на два адреса в близки до Пловдив села. Двата мобилни телефона и сим- картите са открити захвърлени на гробището край село Марково, съобщи началникът на Трето РПУ Георги Ралчев.
Пожарникарят и съучастникът му са забелязали пострадалата да брои парите в автомобила си докато била на автомивка. Проследили я с мотоциклет без номера. Изчакали да слезе от автомобила пред дома си, ударили я, грбанали чантата и избягали по посока към моста на „Адата”. Седемте хиляди евро били изпратени от съпруга на пострадалата, който работел в чужбина.
Задържаният пожарникар е служител но МВР и има статут на държавен служител, затова делото ще се разследва от Окръжна следствена служба. Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Андрей Атанасов. В понеделник ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение на Генов, а след повдигане на обвинението ще бъде направено искане за дисциплинарното му уволнение.
Наказателният кодекс предвижда затвор от 5 до 15 години за грабеж в големи размери.
Полицията издирва съучастника на пожарникаря Генов, с който е ограбил пловдивчанката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във