Банкеръ Daily

Новини

ЗАДЪРЖАХА ИЗБЯГАЛ ЗАТВОРНИК

Полицията задържа избягал затворник, съобщиха от МВР. Божидар Брайков от Омуртаг е заловен в заведение на улица “Кукуш” в столицата вечерта на 5 октомври. Той е бил осъден на пет години лишаване от свобода” от окръжния съд в Разград за извършването на грабеж в особено големи размери. Присъдата е трябвало да бъде изтърпяна в затвора в Плевен. На 7 срещу 8 септември в местността “Църквино” в близост до с. Самуил, област Разград, Божидар Байков заедно с други съучастници отнели със сила от двама граждани близо 5 тона кашкавал “Витоша” на стойност 30 622 лв., собственост на фирма. Единият от двамата потърпевши е получил средна телесна повреда и временна опасност за живота.
С влизане на присъдата в сила Байков се е укривал. Той е регистриран и осъждан за множество криминални престъпления. Двукратно е бил задържан от служители на МВР с огнестрелно оръжие.
При операцията по залавянето му, Божидар Байков е арестуван с още двама, които заедно с него са отведени в Трето РПУ-СДП. От извършените проверки се установява, че един от от тях е обявен на общодържавно издирване от СДП за извършена измама.

Facebook logo
Бъдете с нас и във