Банкеръ Daily

Новини

Задържаха голямо количество цигари, бойни патрони и фалшиви дрехи на границата

Задържано е голямо количество цигари, бойни патрони и фалшиви дрехи през последните няколко дни на границата, съобщиха от Агенция „Митници” . На ГКПП Кулата, Капитан Андреево и Калотина за няколко дни митничарите са задържани над 34 мастербокса (342 680 къса) нелегални цигари, 130 бойни патрона и 81 фалшиви анцуга.
Митнически инспектори в района на Кулата задържаха над 21 мастербокса цигари само в едни случай . Цигарите са открити в микробус с българска регистрация, пътуващ от Гърция за България. Когато митничарите отворили микробуса за проверка, в товарното му помещение имало само няколко празни щайги. В специално изграден двоен под обаче митничарите открили 1066 стека цигари.
На Капитан Андреево митническите служители са иззели 5591 кутии (111 820 къса) цигари и са съставили 55 акта за митнически нарушения. При щателна митническа проверка са задържани и 81 анцуга, собственост на българска гражданка. По случая предстои да бъдат уведомени правопритежателите на марката.
130 бойни патрона намериха при проверка в пътнически влак, пътуващ за Сърбия, митничарите от Калотина. Боеприпасите са открити в коженото яке на един от пътниците във влака. Малко по-късно през деня е извършена щателна митническа проверка на международен влак, влизащ от Сърбия. След като демонтират фабричната обшивка на един от вагоните, митническите инспектори се натъкват на 1016 кутии нелегални цигари. В още два случая при проверки на пътнически автобус и лек автомобил, митничарите от Калотина задържат още 257 кутии цигари, укрити в личния багаж на пътничка и в двете предни врати на автомобила. По всички случаи са съставени актове за митнически нарушения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във