Банкеръ Daily

Новини

Задържаха 22 българи в кораб, превозващ кокаин

Задържаха 22 българи в Испания на кораб, превозващ три тона кокаин. Морският съд отдавна е следен и са предупреждавани моряците да не се качват на борда, защото е опасно. Това заяви в четвъртък премиерът Бойко Борисов по повод ареста на българи от екипажа на кораба Свети Николай, който беше заловен с три тона кокаин край южния испански град Кадис. До седмица вътрешният министър Цветан Цветанов ще отиде в Испания, но се очаква делото да е много тежко и много дълго.


Междувременно стана ясно, че арестуваните българи на кораба Свети Николай по последни данни са 22-ма, а не 21 души, каквато беше първоначалната информация. Те са в предварителния арест в Кадис, където ги разпитва следовател. След приключване на следствието случаят ще бъде предаден на Върховния съд в Мадрид.


В Испания българите имат чисто криминално минало. В момента обаче местните власти чакат от българските си колеги данни дали задържаните имат криминални досиета у нас. За момента испанските власти пазят в тайна имената им.


Задържаният кораб се менажира от фирмата Сийборн, чийто управител Дойчин Дойчев твърди, че няма никаква информация за случая и връзката с плавателния съд е била изгубена преди няколко дни. Фирма на Дойчев менажираше и потъналия в Азовско море в близост до Керченския пролив кораб Ванеса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във