Банкеръ Daily

Новини

За поредна година България се включва в Световния ден на предизвикателството

В над 30 населени места в България на 14 май (събота) ще бъдат организирани спортни събития за отбелязване за 19-та поредна година на Световния ден на предизвикателството и за организиране за 3-ти път на Фамилатлон – фестивал за игри и забавления за всяка възраст и семейство. В София проявите ще бъдат от 10,30 до 16,00 ч. на Поляната с гълъбите в Южния парк. Те са част от Националната кампания Аз обичам спорта и са организирани от Българската асоциация Спорт за всички и Асоциация Родители съвместно с Министерството на физическото възпитание и спорта и Столична община.
За втора поредна година Министерството на физическото възпитание и спорта реализира през май «Месец на българския спорт. През миналата година кампанията мина успешно в цялата страна. Направеното до момента говори за по-добра организация и по-голяма мащабност през този месец май, - каза заместник-министър Иван Ценов. – Приветстваме проявите, посветени на Световния ден на предизвикателството, и организирането на Фамилатлон. Време е да се върнем в годините, когато физическата активност беше потребност за млади и за възрастни. Нашата обща цел е да се популяризира масовият спорт.
Проф. Никола Хаджиев – председател на Българската асоциация Спорт за всички, изрази удовлетворение от факта, че Световният ден на предизвикателството ще премине в България в рамките на Националната кампания Аз обичам спорта. Той съобщи, че в бъдеще Българската асоциация Спорт за всички има идеята да реализира в национален мащаб, съвместно с МФВС и други ведомства, кампанията Двигателна активност против тютюнопушенето.
На 15 май (неделя) в парка „Заимов” Министерството на физическото възпитание и спорта организира голям Спортен празник, който е най-мащабното събитие от Националната кампания „Аз обичам спорта”. Официалното откриване ще бъде в 10 ч. на естрада в центъра на парка. Очаква се през целия ден над 1000 деца да участват в състезания по футбол, бадминтон, миниволейбол, стрийтбаскет, стрелба с лък, тенис на корт, тенис на маса, лека атлетика, петанк, спелеология, ролери и скейтборд, които се организират съвместно с българските спортни федерации. Ще бъдат раздадени много купи, медали и награди. Водещ на Спортния празник ще бъде Ники Кънчев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във