Банкеръ Daily

Новини

За четвърти път община Бургас организира празнично посрещане на първия юлски изгрев

За четвърти път община Бургас организира празнично посрещане на първия юлски изгрев, съобщиха от пресцентъра на общината. Тази година за веселото прекарване и приятната атмосфера ще допринесат запалените на плажа огньове, танцьори с пойове и мимове на кокили.
В музикалния афиш за бургаския Джулай вече влязоха имената на популярни български изпълнители – всеизвестната група Уикеда, нашумелите в последно време пънк рок веселяци Оги 23, Поморианс със своето черноморско етно-реге, хип-хоп титаните Нокаут, етно-метал бандата Смолмен.
Очаква се потвърждение за участието на други известни артисти.
„Джулай Морнинг 2011” е напълно безплатно събитие. Партито ще започне на 30-ти юни вечерта и ще продължи до изгрев слънце на 1-ви юли. На Централния плаж ще бъде изградена мащабна сцена с професионален звук, осветление и видеостена.
Джулая е хипи празник, възникнал в средата на 80-те години на миналия век. Той е уникален за България и не се наблюдава в други европейски страни. Твърди се, че се е появил като протест срещу комунистическата власт, изразен в символиката на песента „Джулай морнинг” на Юрая Хийп. Посрещането на изгрева символизира новото начало и по-доброто бъдеще. Днес датата се отбелязва от различни по възраст и интереси свободомислещи хора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във