Банкеръ Daily

Новини

ВЪВ ВРЪЗКА С ВЕЛИКДЕН ЗАПОЧВАТ ПРОВЕРКИ НА ФИРМИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ

Започват масови проверка по спазване разпоредбите на законодателството при производството и търговията с хляб, хлебни продукти и на козунаци- предвид предстоящите Великденски празници. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Ще се съблюдава спазването на добрите хигиенни и производствени практики и системата за управление на безопасността на храните. Ще се следи за изпълнението на наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните; наредбата за изискванията към използване на добавки в храни; наредбата за условията и изискванията за представяне на хранителната информация при етикетирането на храните.
Ще бъдат проверявани предприятия за производство на хляб, хлебни изделия и козунаци, както и търговски обекти за продажбата им.
Ще се следи за спазването на изискванията по отношение на входящия контрол на суровини, материали и опаковки, съответствието на състава на продуктите с този определен в технологичната документация, хигиенното състояние на обектите, хигиената на персонала и др. Проверката включва и извършването на химически анализ на взети проби от съответните продукти.
С оглед предстоящите Великденски празници, обект на специален контрол са козунаците и внимателно ще се следи и за нерегламентираното влагане на оцветители в тях.
Резултатите от проверката, която ще приключи след Великденските празници, ще бъдат анализирани и своевременно оповестени до края месеца, съобщиха още от Министерството на здравеопазването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във