Банкеръ Daily

Новини

Във Великотърновския апелативен съд ще се глада делото за учителката, обрала банка в Плевен

Във Великотърновския апелативен съд ще се глада делото за учителката, обрала банка в Плевен, съобщиха от съда. Делото ще се гледа от 10:00 часа по протест на прокуратурата против присъда на Окръжен съд-Плевен от 26 ноември 2010 г., с която подсъдимата е призната за виновна в това, че на 15 март 2010 г. в Плевен, в клон на банка употребила заплашване спрямо служителите на банката, отнела чужди движими вещи – сумата 21 600 лв., от владението на касиера на клона на банката, с намерение противозаконно да ги присвои, като грабежът е в големи размери. Поради това тя е осъдена на една година и шест месеца лишаване от свобода, като на основание чл. 66 от НК отлага изпълнението на определеното наказание за срок от три години, както и да заплати обезщетение на потърпевшата от деянието банка в размер на 21 600 лв. Не налага на подсъдимата наказание „конфискация”.
Делото в Апелативен съд е образувано по протест на прокуратурата, която счита, че постановената от Окръжен съд присъда е неправилна в частта й относно наложеното наказание, като иска Въззивния съд да измени присъдата, като наложи по-тежко наказание „лишаване от свобода”, като постанови реално изтърпяване или увеличи изпитателния срок по смисъла на чл. 66 от НК.
Делото пред първата инстанция е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимата се признава за виновна, а съдът е задължен да наложи наказание под най-ниския предел предвиден в закона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във