Банкеръ Weekly

Новини

Вътрешни рокади при Кунева, тя иска прокурорска проверка за подслушването

Главният прокурор да разпореди проверка на изнесените данни за подслушване на Меглена Кунева и на членовете на партията и Людмила Елкова, Тома Биков и Найден Зеленогорски. За това настояват от в писмо до обвинител №1 от Движение България на гражданите по повод огласената информация от легия Антимафия, че частна ГДБОП е шпионирала политици и журналисти.


Ако информацията се потвърди, това означава, че има една много сериозна организирана престъпна група, която също би могла да действа под политически чадър, коментира Тома Биков.


Той не подмина и скандала с повдигнатите 3 обвинения срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Според Биков реакцията на прокуратурата дори е закъсняла. Той бе категоричен, че най-голямото политическо престъпление на Найденов било, че в неговия мандат са фалирали над 25 процента от животновъдите в България. Тези фалити не са заради световната финансова криза, а заради това, че този човек четири години организираше картелни споразумения между големите вериги, за сметка на малките производители. Този човек защитаваше големите монополисти в земеделието. Не бива да забравяме, че той четири години беше покровителстван лично и директно от премиера Бойко Борисов, каза още Биков.


Скандалите не подминаха и самата партия на Кунева. Оказа се, че членове на bdquo;България на гражданитеldquo; от Сливен са поискали промени в ръководството на политическата сила. Причина за техния бунт стана нареждането на кандидат-депутатските листи, в които се налагали удобни за централното ръководство хора. bdquo;За поведението на сегашното ръководство трябва да бъде търсена отговорностldquo;, обясни Момчил Пантелеев, който е член на общинското ръководство на партията в Сливен. Той обясни, че местната организация смята да се възползва от клауза в устава на движението за свикване на национално събрание. То трябва да бъде поискано от една четвърт от структурите в страната. Стана ясно, че сливенската организация иска освобождаването на председателя на bdquo;България на гражданитеldquo; Меглена Кунева и Националния съвет, които трябвало да се съобразяват с решенията на местните организации .


Недоволството в партията тръгна преди дни, след като Националният съвет на формацията освободи областния координатор на Сливен Георги Балабанов, който бе избран единодушно за водач на депутатската листата в Сливен. Балабанов намекна, че имало проблем с налагане на водачи на листите в Бургас, Габрово и Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във