Банкеръ Daily

Новини

ВЪТРЕШНАТА КОМИСИЯ В ПАРЛАМЕНТА ЩЕ ОБСЪДИ ВЧЕРАШНАТА СРЕЩА НА ДЕПУТАТИ В ДАНС

Очаква се днес членовете на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред да получат резюме с резултатите от срещата на техни колеги в ДАНС.
ДАНС е изискала разпечатките с телефонните разговори на депутати, за да разбере как е изтичала класифицирана информация от службата. Това стана ясно след срещата на народните представители в Агенцията.
Председателят на вътрешната комисия Минчо Спасов, каза че подчинените на шефа на ДАНС Петко Сертов са получили лично от него указания да бъдат взети всички необходими мерки, за да се установят каналите на изтичане на информация от службата.
Според Минчо Спасов депутатите са установили не само в ДАНС, а и в тайните служби, че трябва да бъде подобрена организацията на работата, особено когато става дума за използване на СТС-та, установки и разпечатки. Към тях да се пристъпва само след надлежна мотивация, а не с фразата заради оперативна необходимост.
ДАНС не е извършвала каквито и да било действия, целящи събиране на лична информация, манипулиране или компрометиране на български журналисти, се казва в официално съобщение на ДАНС. В него се посочва още че съобразно законовите си задължения и правомощия агенцията ще продължи да се интересува от медийни публикации, при които изтича класифицирана информация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във