Банкеръ Daily

Новини

Въоръжен грабеж на банка в Сливен

Първият в новата ни история въоръжен грабеж на банка, с взети заложници, стана факт в Сливен. Според първоначалната информация сигнал за грабежа в клона на Инвестбанк в центъра на града е бил попаден с паник бутон около 16 часа. Все още няма категорични данни колко са били нападателите, но според неофициални сведения те са двама.
Взети са шестима души за заложници, сред които и шефката на клона Весела Цонева. От вътрешността на банката, разположена срещу Областната управа, са се чули изстрели. От сградата е бил изнесен на носилка 42-годишния охранител Станчо Станчев, който е откаран в шокова зала на болница Д-р Иван Селимински. Състоянието му е тежко, мъжът е улучен в областта на лявото рамо и е изгубил много кръв. Според изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров куршумът е преминал през рамото и е останал в гърдите. Предстои му операция.
Според директорът на Областната дирекция на МВР -Сливен Никола Геджев, по всяка вероятност става въпрос за един нападател, който е поискал от полицията да освободи района. Тежко въоръжени служители на дирекцията са блокирали района, затворени са и изходите на града. По покрива на околните сгради са разположени и стрелци от полицията. Евакуирани са служителите на Областна администрация и живеещите над сградата на „Инвестбанк в Сливен.
Според изявление на областния управител на Сливен Марин Кавръков, вчера (вторник, 22 март) в Инвестбанк са били преведени парите на община Сливен. Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща. Трябва да са около милион лева, но не може да кажа колко точно. Вероятно грабителите са имали предварителна информация, че банката ще се зарежда с тези средства, за да се плащат заплатите, коментира областният управител.
Клонът на Инвестбанк се намира на около 15-ина метра от входа на областната администрация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във