Банкеръ Weekly

Новини

ВСС: Няма да има дисциплинардно производство срещу Гугушева

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет няма да започне дисциплинарно производство срещу Галя Гугушева. Това стана ясно след заседание на контролния орган към ВСС, на което бяха представени резултатите на работната група, проучила казуса Гугушева и фирмите, свързани с членовете на семейството й.


На последното заседание Етичната комисия прие, че има още неща, които трябва да се изясняват. От 10-членната комисия, седем членове са гласували, че липсват данни за извършени дисциплинарни нарушения, един не е присъствал, а друг е гласувал с bdquo;въздържал се. Само председателят й Ясен Тодоров е казал, че според него има данни за извършени дисциплинарни нарушения и той е гласувал bdquo;за. Той посочи, че са го притеснили противоречивите изявления на Гугушева. Дано този случай действа превантивно, тъй като един прокурор трябва да бъде премерен с приказките си, каза още Ясен Тодоров.


Галя Гугушева беше номинирана от СДС за член на Конституционния съд след скандала с Венета Марковска. Срещу нея обаче бяха подадени редица скандални сигнали за пране на пари от фирми, близки до семейството на Гугушево. Затова по-късно тя реши да оттегли кандидатурата си, след като временно изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов разпореди да започне пълна проверка по подадените сигнали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във