Банкеръ Daily

Новини

Всеки ден четири контейнера с цигари се разпределят в мрежата с фалшиви бандероли, твърдят от БСП

Всеки ден четири контейнера с цигари се разпределят в мрежата с нелегални, фалшиви бандероли, които не са обложени със съответните данъци. Общо 7 млрд. броя цигари годишно също се пускат в на пазара нелегално. Данните бяха изнесени от Коалиция за България в парламента.
Организаторите на контрабандата събират по 3 млн. лв. на ден, а от държавата дневно се източват пари за две детски градини. Годишно загубите за хазната са за над 1 млрд. лв. и това е най-голямата дупка в бюджета, алармираха още социалистите.
В тази връзка левицата започна да събира подписи, за изслушването на вътрешния министър и вицепремиер Цветан Цветанов в пленарна зала относно мерките на ведомството му за пресичане на за контрабандата по митниците.
След като министърът на вътрешните работи Цветанов твърди, че е изготвил доклад за митниците , то той трябва да дойде и да разкрие пред депутатите резултатите от него, заяви бившият вътрешен министър и депутат от Коалиция за България Михаил Миков. Той обяви, че контрабандните канали у нас се ползват с политически чадър и в момента тече преразпределение и прегрупиране на каналите. От левицата изразиха и недоволството си за отказа на мнозинството да включи в дневния ред на днешното заседание на вътрешната комисия изслушване на шефа на митниците Ваньо Танов. Искаме да попитаме шефа на митниците кой спъва реформата във ведомството, кой е бащата на реформите и защо заменя едни прякори с други , попита депутатът Кирил Добрев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във