Банкеръ Daily

Новини

Връзват НАП с митниците

Информационна система между НАП и Агенция „Митници ще спира измамите и неплащането на данъци и акцизи при сделките с горива. Софтуерът ще свърже НАП с данъчните складове под митнически контрол. Това коментира шефът на данъчните Красимир Стефанов по телевизията. По този начин данъчните ще получават цялостна и навременна информация за пълното движение на количествата с гориво на територията на цялата страна. Същевременно премиерът Бойко Борисов е възложил на шефа на МВР Цветан Цветанов проверка на ДДС измамите и този доклад е вече в обобщен вид. Стефанов заяви, че НАП не е опънала чадър над никого и дори в момента има проверки над действащи политици и вицепремиер.
НАП и Агенция „Митници са събрали към 30 юни тази година 6,1 млрд. лв., или с 422 милиона повече в сравнение със същия период на миналата година, отчете още Стефанов.
Приходната агенция започва проверки на 164 000 трудови договора, сключени на половин работен ден. Ревизиите ще се извършват съвместно с „Главна инспекция по труда и ще обхванат цялата страна.
По 330 касови апарата в час трябва да се свързват с информационната система на НАП, за да може до края на март 2012 г. всички фискални устройства да имат дистанционна връзка с данъчните, съобщиха от приходната администрация. Последните промени в Наредбата за отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства удължи срока за осигуряването на електронна връзка до края на март 2012 г. с изключение на аптеките, които трябва да се свържат до края на август 2011 г. До началото на април догодина и малките търговци, които нямат регистрация по ДДС - т.е. годишният им оборот е под 50 хил. лв., трябва да имат електронна връзка с НАП. След промените се оказва, че около 470 хил. касови апарата ще трябва да се свържат с компютрите на данъчните в оставащите около 1400 работни часа до изтичането на крайния срок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във