Банкеръ Daily

Новини

Връчват държавната награда „Св. Паисий Хилендарски”

Премиерът Бойко Борисов ще връчи държавната награда „Св. Паисий Хилендарски”, която тази година се присъжда на Наум Шопов. Наградата се връчва на г-н Шопов за изключителни постижения в българския театър и кино и за яркото му присъствие в българския културен живот.
Церемонията ще се проведе в 11.00ч. в Гранитна зала на Министерския съвет. В нея ще участва и министърът на културата Вежди Рашидов.
Изтъкнатият български актьор Наум Шопов е определен за носител на престижната награда от жури в състав: председател Крум Дамянов – носител на наградата за 2009 г. и членове: Георги Стоянов – председател на Съюза на филмовите дейци, арх. Георги Бакалов – председател на Съюза на архитектите, Христо Мутафчиев – председател на Съюза на артистите, Милен Вълков – председател на Съюза на журналистите, проф. Ивайло Мирчев – председател на Съюза на художниците, Николай Петев – председател на Съюза на писателите, Велислав Заимов – председател на Съюза на композиторите, проф. Маргарита Ваклинова – директор на АИМ при БАН.

Facebook logo
Бъдете с нас и във