Банкеръ Weekly

Новини

Връчват дипломите на курсантите от „Випуск 2012“ на НВУ “Васил Левски”

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев ще участва в ритуала по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите на Националния военен университет ldquo;Васил Левскиrdquo; от bdquo;Випуск 2012ldquo;, който ще се проведе пред Музикално-драматичен театър bdquo;Константин Кисимовrdquo; във Велико Търново. По време на церемонията ще се извърши и присвояване на първо сержантско звание и връчване на свидетелствата на кадетите на Професионалния сержантски колеж.


През настоящата учебна година завършват 88 курсанти, обучавани по 4 военни специалности, на които се присвоява първо офицерско звание ldquo;лейтенантrdquo;. Те получават образователно-квалификационната степен ldquo;бакалавърrdquo; по военна и гражданска специалност. Випускниците, които завършват с успех над отличен 5.50 (от целия курс на обучение и от държавните изпити) са 10 души. Курсантите жени са 13.


Първо сержантско звание bdquo;младши сержантldquo; ще бъде присвоено на 144 кадети, от които 25 жени, от петия випуск на Професионалния сержантски колеж.


На церемонията ще присъстват още командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на НВУ bdquo;Васил Левскиrdquo; бригаден генерал Цветан Харизанов, Негово високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий, представители на Министерството на отбраната, представители на военнопатриотичните съюзи и общественици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във