Банкеръ Daily

Новини

Волен Сидеров: МВР работи като еничарски корпус

За кого работиш Цветанов, за Турция ли?! Признай си тогава, сложи си фес! - Това изкрещя от трибуната в парламента лидерът на Атака Волен Сидеров в самия край на пленарния ден - минути след като атакисти си организираха кървав бой с мюсюлмани от централната софийска джамия.
Волен нахлу в Народното събрание, докато външният министър Николай Младенов отговаряше на двамата останали в залата депутати от БСП - Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.
След като нервно крачи няколко мунити между празните редове, лидерът на Атака застана прав срещу говорещия през това време Ангел Найденов, а съпартиецът му и зам.-шеф на парламента Павел Шопов съобщи, че Сидеров иска думата от името на парламентарната си група.
Само министър Младенов, зам.-шефът на парламента от ГЕРБ Анастас Анастасов и Павел Шопов станаха свидетели на ксенофобското и цинично изказване на Волен Сидеров, според когото мюсюлманите предизвикали кървавия бой пред джамията.
МВР работи като еничарски корпус, срам и позор за българската полиция. Незабавно да бъдат освободени патриотите от партия „Атака”, активистите, които бяха арестувани по най-брутален начин. Този, който е ударил депутатката от „Атака” с камък, да бъде задържан и съден, заяви лидерът на Атака.
Сидеров заплаши управляващите, че те ще видят какво означава истинска опозиция, а сегашната ще им се стори като детска песен. Ако ГЕРБ не реагира веднага, Цветанов незабавно трябва да си подаде оставката.
Причина за яростното изказване на Сидеров от парламентарната трибуна бе провокация на самия него, депутати и членове на Атака на петъчната молитва на мюсюлманите в столичната джамия, която завърши с арест на хора на Волен и рана на брадичката на депутатката Деница Гаджева.
Сидеров обаче, не каза че в мелето има и ранени полицай, облян в кръв мюсюлманин, който бе откаран с линейка. Не каза и че атакисти са направили опит за палеж на джамията. Той обеясни, че хората му мирно протестирали срещу високоговорителите, по които звучи молитвеното пеене на мюезина.
Атакаджиите щурмуваха джамията около 13.30, счупиха парапети, а някои от мюсюлманите грабнаха каменни плочи да се отбраняват. Сблъсъкът предизвика намеса на полицията. В този момент при стотината атакаджии, които бяха подранили за мирния протест с близо час пристигна и Сидеров, а хората му започнаха да хвърлят яйца по мюсюлманите. След опит на един от атакистите да насочи колоната протестиращи към молещите се мюсюлмани, за да прекъсне петъчната им молитва се стигна до масов бой. Атакисти подплиха и пътека пред джамията, а пожарникари предотвратиха прехвърлявено на пламъците в храма.
Петима полицаи са пострадали при днешните сблъсъци пред джамията „Баня Башъ”, съобщиха от СДВР. В „Пирогов” са прегледани четирима души, също пострадали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във