Банкеръ Weekly

Новини

Волен поиска оставката на Вежди, той го праща на съд

Искането на министерски оставки като че ли беше една от най-атрактивните теми в парламента днес. Така след поисканото от БСП отстраняване на земеделския министър Мирослав Найденов дойде и ред на министъра на културата Вежди Рашидов. За оставката му обаче призова лидерът на bdquo;Атакаldquo; Волен Сидеров, а в повод се превърна киноцентър Бояна, в който се снимали турско-български сериали на историческа тематика. В това Сидеров съзря опит на комшиите да изкривят историческата картина.


Сериалите щели да насаждат тези, че не е имало турски геноцид по време на робството, а мюсюлмани и българи са живеели прекрасно заедно. Затова Сидеров квалифицира случая с киноцентъра като национално предателство.


bdquo;Нито ден повече министър Рашидов не бива да заема поста министър на културата, категоричен бе лидерът на Атака. Той не пропусна да го упрекне и за спечеления от музикална компания bdquo;Пайнерldquo; проект по оперативна програма bdquo;Конкурентоспособностldquo;.


bdquo;При този министър и това правителство България окончателно се превръща в страна на чалгата, страна, в която джамиите са най-много на глава от населението, заяви националистът. Сидеров заподозря, че правителството всъщност плаща на една компания, която да осигури чалга певиците за предизборната му кампания. bdquo;Защоне дадохте пари за някой ансамбъл за народна музика вместо на bdquo;Пайнер?, попита още лидерът на bdquo;Атакаldquo;. Според него това показвало на какво стъпва управлението на ГЕРБ - на чалга, на купени цигански гласове, турцизация и турско-български сериали.


Министърът на културата Вежди Рашидов трябвало да подаде оставка, тъй като е опасен за българската национална идентичност, призова Волен Сидеров.


Рашидов отвърне на удара. Той заяви, че ще се срещне с лидера на bdquo;Атакаldquo; в съда заради клеветите, които е чул за себе си. bdquo;Чух за себе си, че съм шпионин, а никога не съм бил ченгеldquo;, обясни скулпторът. bdquo;Всеки човек може да говори каквото си иска, но до определени граници. Много често казваме, че глупостта не е порок, но не бива да се превръща в свинщинаldquo;, допълни още министър Рашидов.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във