Банкеръ Daily

Новини

ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР ПОДАРЯВА ПОЛОВИНТОННА КАМБАНА НА ХРАМ СВ. ПРОКОПИЙ ВАРНЕНСКИ

Министърът на отбраната Николай Цонев ще дари половинтонна камбана за новостроящия се храм “Свети Прокопий Варненски” в град Варна. Това съобщиха от пресцентъра на МО. Инициативата е по предложение на дружествата от „ТЕРЕМ” ЕАД към военното ведомство.
Камбаната е произведена от гръцката фирма „Цитура-Пирея”, която е най-старият производител на камбани, електрически механизми за биене на камбани и часовници за камбанарии в град Атина. От църковното настоятелство на град Варна уточниха, че тя е най-голямата за региона и ще бъде поставена в централната камбанария на новоизградения храм.
На церемонията ще присъстват Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски Митрополит д-р Кирил, областният управител на град Варна Христо Контров, кметът на град Варна Кирил Йорданов, председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов, командващият Военноморските сили вицеадмирал Минко Кавалджиев и други.
Церемонията по дарението ще се състои на 13 април 2009 г. от 13.00 часа. Преди церемонията министърът на отбраната Николай Цонев ще проведе работна среща с кмета на град Варна Кирил Йорданов

Facebook logo
Бъдете с нас и във