Банкеръ Daily

Новини

ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР Е ПЪРВОСТЕПЕНЕН РАЗПОРЕДИТЕЛ С БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ

Министърът на отбраната е първостепенен разпоредител с бюджетни кредити, а общо 15 са второстепенните разпоредители в системата на Министерството на отбраната определи правителството, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Сред тях са командващият на Съвместното оперативно командване, началниците на отделните Щабове по подготовката на родовете войски и по осигуряването и поддръжката; командирът на Националната гвардейска част, началниците на Военната академия, Националния военен университет, Висшето военноморско училище и на Военномедицинска академия.
Второстепенни разпоредители с бюджетни кредити в Министерството на отбраната са още директорите на Военноисторическия музей в столицата, на службите „Военна полиция” и „Военна информация”, изпълнителният директор на ИА „Социални дейности на МО”, а също и директорът на Института по отбрана.
Постановлението се приема във връзка с влизането в сила на Закона за отбраната и въоръжените сили, който предвижда нова структура на военното министерство. То функционира като единна централизирана система за осигуряване на отбраната и за ръководство на въоръжените сили в мирно време. С постановлението правителството определя в единен нормативен акт всички второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към министъра на отбраната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във