Банкеръ Daily

Новини

Водка и марихуана задържаха на Дунав мост

Пакет марихуана, скрита в обувка откриха митничари от Русе. Те проверили български автомобил, пътуващ за Германия. При проверката в обувката на един от пътниците в колата бил намерен пакет, увит в алуминиево фолио. При извършването на полеви наркотест съдържаните на пакета - зелена тревиста маса, дало положителен резултат за марихуана. За случая са уведомени дежурен прокурор и дознател, а митническите органи са съставили акт за установяване на митническо нарушение.
По същото време е извършена проверка на пътнически автобус марка с гръцка регистрация и пътуващ от Русия за Гърция. В хода на проверката в товарното помещение на автобуса са открити 108 бутилки водка Хлебний дар, както и 32 бутилки водка Хортиция Платинум - всичките облепени с украински акцизен бандерол. За случая митническите органи са съставили акт за установяване на митническо нарушение.
При проверка на търговски обект - магазин за пакетирани стоки, са открити 35 бутилки, облепени с акцизни бандероли с изтекъл срок на валидност. Установено е, че в обекта се извършват продажби на тютюневи изделия - цигари, без същия да е получил разрешение от Митница Русе за тази дейност. Предстои да бъдат съставени два акта за установяване на административно нарушение.
При друг случай в частен дом в кв. Средна кула, Русе, от физическо лице са иззети 210 кутии цигари от различни марки, необлепени с български акцизни бандероли. Дължимите държавни вземания за иззетите количества акцизни стоки са в размер на 630 лв. Предстои да бъде съставен акт за установяване на административно нарушение. Глобата, която ще бъдат наложена на собственика на цигарите е в размер на 1260 лв.
Четирите проверки на служителите на Митница Русе са извършени съвместно с Икономическа полиция, Гранична полиция и ТЗ БОП- Русе.

Facebook logo
Бъдете с нас и във