Банкеръ Weekly

Новини

Водещият на Би Би Си Джими Савил е блудствал с деца и жени цели 60 години

Покойният британски телевизионен водещ на Би Би Си Джими Савил е малтретирал физически и сексуално стотици деца и жени в продължение на шест десетилетия. Това се посочва в полицейски доклад, цитиран от Асошиейтед прес. Сред жертвите 73% са били под 18 години, а 82 на сто са били жени. Най-възрастната е била на 47 години, а най-малката - едва осемгодишна.


Част от насилието е извършвано в болници, където той е служил като доброволец.


Разследването срещу Савил започна преди три месеца, след като се появиха доказателства за неговата престъпна дейност, излъчени в документален филм по телевизията. В полицейския доклад се посочва, че водещият е извършил 214 криминални престъпления, сред които 34 изнасилвания в различни английски градове. Първото блудство е било през далечната 1955 година в северния английски град Манчестър, а последното - през 2009 година.


Разследването показва още, че Савил се е възползвал от доверието на зрителите и своята популярност, за да има достъп до уязвими и нуждаещи се хора в продължение на 60 години.


Джими Савил е една от най-големите звезди на Би Би Си, носител на рицарско звание от Кралицата за благотворителна дейност. Скандалните разкрития, поставиха в смут най-старата британска медия и доведоха до оставката на генералния директор на телевизията Джордж Ентуисъл.

Facebook logo
Бъдете с нас и във