Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 6

БАНКИТЕ ПУДРЯТ ТАРИФИТЕ СИ
Българските банки мъдро решиха да използват първите седмици на високосната 2004 година, за да вдигнат тарифите си за такси и комисиони. Записват ги в едни дебели книги по 200 страници всяка, та затова банкерите препоръчват на клиентелата да използва сайтовете им в ИНТЕРНЕТ, което пък съвсем не е достъпно за всичкото целокупно гражданство. БУЛБАНК например твърдо се очертава като кредитна институция, която се обръща с лице към корпоративното съсловие и с гръб към т.нар. физически лица, сиреч към средностатистическия българин. Къде какво ще плащаме за такси и комисиони в банките ще научите от новия брой на в. БАНКЕРЪ.

ДЕПУТАТИ ТЪРСЯТ РАКЕТИ НОСИТЕЛИ
Единственият проблем на народните любимци вече е как да си осигурят достатъчно от скъпоценното електорално чувство, за да влязат в Сградата на съединението и през следващия мандат, констатира в.БАНКЕРЪ. За тази важна цел много от тях са решили да си сменят боята, но се чудят кой цвят ще върви най-добре през новия сезон. Всичко за политическата палитра в утрешния брой 6 на седмичника.

БРЮКСЕЛ ДАВА, НО В КОШАРА НЕ ВКАРВА

С тази перифраза на популярната българска поговорка в. БАНКЕРЪ коментира представената от Европейската комисия финансова рамка за преговорите с България - при все че Брюксел и Господ не са едно и също. Еуфоричните коментари на български и чуждестранни лица за параметрите на помощта в периода 2007-2009 г. съвсем не са част от дипломатическия протокол. По данни на финансовото министерство България ще има най-добър нетен баланс (цели пет на сто от брутния й вътрешен продукт) от 12-те й централно- и източноевропейски колежки, на които им предстои да се присъединят към Евросъюза. Голям гювеч, нали? Подробности - утре в брой 6 на БАНКЕРЪ.

КОМПЕНСАТОРКИ СРЕЩУ ПЕТРОДОЛАРИ

Докато Източна Европа и особено Балканите през последните две седмици ги тресе треска откъде ще минат трасетата на каспийския и руския петрол към централната и западната част на Стария континент, министър Церовски затъна в обяснения за закупеното с компенсаторки жилище в центъра на София. Управляващото мнозинство пък се юрна да го подкрепя. Затова единствено във в. БАНКЕРЪ можете да прочетете какво правят властите на съседните страни, колко каспийски нефт може да достигне и да пресече техните територии и какви ще са изгодите им от това.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

БРАНКО ОСЪДЕН, ОЧИТЕ ЧАКА

В началото на седмицата се случиха две събития, които объркаха представите на доста хора за това що е то правосъдие и оперативна работа. На 10 февруари делото срещу небезизвестния несебърски наркобос Митьо Очите бе отложено за март. Същия ден и по същото време Айтоският районен съд прати друг известен герой от подземния свят - Бранко, на една година затвор. Двамата са обвинени в незаконно притежание на оръжие и са се возили на чужди мерцедеси Ес-класа. Другото общо между случаите е, че не след дълго Очите и Бранко ще бъдат освободени. Не защото съдът пак пуща бандити, а защото полицията пак не ги лови като хората.

И ОЩЕ:
ДРЕБНИТЕ РИБИ СА ГОЛЯМА РАБОТА

Поредният поръчков разстрел насред София във вторник доказа, че всички хвалби за успешна борба с организираната престъпност са си най-обикновен розов балон. Нещо повече - след убийството на Костадин Костадинов пред Макдоналдс до НДК, на бял свят излязоха умопомрачителни факти за връзките между организираната престъпност и съдебната система в Благоевградския регион. Те са известни на прокуратурата и на МВР още от 1998-1999 г., но ефект няма. И тогава, и сега.

Facebook logo
Бъдете с нас и във