Банкеръ Daily

Новини

Водещи теми на брой 42

ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ 42 НА ВЕСТНИК БАНКЕРЪ:

ОТР УВОЛНИ ДИРЕКТОРИТЕ НА БАНКА ДСК

Истински унгарски смерч премина тези дни през управителния съвет на Банка ДСК. Шандор Чани, президент на унгарския трезор О Ти Пи, който на 2 октомври плати 311 млн. евро за сто процента от акциите на спестовната институция, вече демонстрира любимия си прийом да върти шефовете на дъщерните банкови структури, докато не им се завие свят и не останат най-амбициозните, най-упоритите, най-настойчивите и... най-приспособимите. Но шокиращото е, че от управата на Банка ДСК са освободени хора, които от десетки години работят за нея. При това Чани дори не изчака общото събрание на трезора, насрочено за 21 октомври. Всичко за кадровите кадрили - в новия брой на БАНКЕРЪ.

СОФИЯ ЩЕ ИЗПАДНЕ ОТ ЕНЕРГИЙНИЯ ПАЗАР

По всичко личи, че Турция е много по-добре ориентирана от нас в променения глобален енергиен пазар. И как не, след като поредният епизод от преговорите ток срещу инфраструктура приключи в София с чувствително смъкване на българските цени. Анкара не само е приела новите световни правила, но и с успех ги прилага. За разлика от комшиите ние сякаш още не можем да прекрачим в новото време и като нищо можем да се окажем в пазарно безвремие. Как и защо - четете в новия брой на БАНКЕРЪ.

МИСТЕРИИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАГИСТРАТИ

Освен че е сляпа, българската Темида е глуха, а и кантарът й нещо куца. Тази диагноза не е на еврокомисарите, а е плод на журналистическо разследване на в. БАНКЕРЪ. Наистина, как може само за седмица, и то по време на съдебната ваканция, един магистрат да отмени пет пъти свои собствени решения? И това ако не е далавера или поне опит за далавера, здраве му кажи. За странното поведение на българската Темида четете в утрешния брой на БАНКЕРЪ.

ЗА ЕДНА НОЩ КОСТОВ СТАНА ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП

Ахмед Доган и генералите от БСП ще свалят царя, разкрива в. БАНКЕРЪ. Заговорът бил подкрепен от президента Първанов. Идеята била да се състави правителство без Симеон Сакскобургготски в рамките на този парламент. Според добре осведомени източници на седмичника атаката срещу Иван Костов улеснявала още повече превратаджиите. Всичко за заговора ще намерите в новия дебел 42-ри поред за годината БАНКЕРЪ.

В СПЕЦИАЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ЗАКОННОСТ И ВЛАСТ ПАРАГРАФ 22 ЧЕТЕТЕ:

МАФИЯТА МАЧКА МВР, МАЙ!

През седмицата ръководството на МВР, в лицето на министър Георги Петканов и ген. Бойко Борисов, изкачиха своя пореден Еверест в борбата срещу престъпността. Двамата не само прехвърлиха за пореден път отговорността за кръвопролитията по улиците и кръчмите върху съдебната система, ами така драматично обрисуваха несгодите на меверейския делник, че човек живи да ги оплаче. Мачкат ни така, както валяк не мачка пресен асфалт, ожали се пред медиите ген. Борисов и разбуди спомена за социалистическата поема Майор Михов. В нея всяка дума започва с буквата М, а най-известната строфа в нея е Майор Михов мами мафията, мафията млати майор Михов.

И ОЩЕ:

ЗА БЪЛГАРСКАТА ТЕМИДА СКАНДАЛЪТ Е КАТО ВЪЗДУХА И ВОДАТА ЗА ВСЯКО ЖИВО СЪЩЕСТВО

На 14 октомври председателят на управителния съвет на Левски Георги Марков напусна Конституционния съд, където прекара последните девет години. Вместо да уважи новоназначените си колеги и да сдаде поста на тържествената церемония, Марков топна публицистичното си перо в мастилницата и започна да ощастливява враговете си със сини вестникарски шутове. Първи на мушката му кацнаха премиерът Симеон Сакскобургготски и бившият шеф на жълтата парламентарна група Пламен Панайотов. Според обикновения (вече) гражданин Марков, двамата са смъртни врагове не само на България и българската демокрация, но и на де-що европейски ценности има по света. Чудно какво ли щеше да напише обикновеният гражданин Марков, ако Сакскобургготски го беше назначил за свой съветник по въпросите на правосъдието?

ВОЙНАТА ЗА РОЗОВОТО БЪДЕЩЕ НА СОФИЯ(НСКИ) ПРИКЛЮЧИ

Според социолозите, новият кмет на София ще се казва... Стефан Софиянски. Проучване на Параграф 22 установи, че този път прогнозите може и да се сбъднат. Софиянци наистина ще преизберат Софиянски, защото той им обеща масово въвеждане на услугата Всичко на едно гише. За да докаже, че наистина ще изпълни това свое предизборно обещание, бившият/бъдещ градоначалник вече поръча новата врата за стария си кабинет. Именно на нея ще бъде изрязано заветното гише, на което през следващите четири години столичани ще трябва да почукат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във